Ombak Sunset

Gili øerne & hoteller

Gili øerne - Turkisblåt vand, koralrev og svajende palmer

Gili øerne & hoteller

Gili øerne – Turkisblåt vand, koralrev og svajende palmer: Gili betyder “lille ø”, og Gili øerne nordvest for Lombok består af tre små, flade øer med indbydende strande, svajende palmer og ikke ret meget andet.

Til gengæld er de omgivet af smukke koralrev, med bl.a. kæmpemuslinger og koralfisk i alverdens flotte nuancer, og omkring øerne er der også store chancer for at opleve havskildpadder m.m. Øerne er ideelle for solbadere, og et paradis for folk der vil snorkle og dykke.

Når man besøger Gili øerne er det næsten en selvfølgelighed, at man skal ud og snorkle. De mange koralrev bevirker, at livet under vand her er helt fantastisk. Et af stederne er Turtle reef, hvor der er meget store chancer for at opleve havskildpadderne på tætteste hold.

Hotellerne arrangerer gerne udflugter og på ”hovedgaden” er der mange udbydere af spændende snorkleture. De mest populære ture varer 4-5 timer, og inkluderer snorkling 4 steder rundt om Gili Meno.

Gili Trawangan er, med sine 3,5 km² og ca. 1.600 beboere, den største og mest besøgte af Gili øerne. Øen har en størrelse, der medfører et stort og fornuftigt udbud af hoteller, restauranter m.m.

Gili Trawangan bliver tit benævnt som “partyøen”, dette er ikke helt retfærdigt. Det er korrekt at der om aftenen er et aktivt barmiljø, men der er ikke store diskoteker og lignende. Ønsker man et af de lidt mere rolige områder, anbefaler vi den nordlige del af Gili Trawangan. På cykel eller med Cidomo (hestevogn) er der herfra ca. 15 minutters kørsel til den centrale bydel på Gili Trawangan.

Gili Trawangan´s bedste badestrand er på østkysten, ved ”havnen” og området nord for. Flere steder på øens strande er der mange koraller, og det anbefales derfor at bruge badesko. Se vores videoer fra øen Gili Trawangan: Snorkeltur ved Gili Trawangan – Køretur i hestevogn (Cidomo) eller oplev Gili Trawangan By Night.

Det er forbudt at have andre køretøjer end hestevogne og cykler på øerne, og der er derfor dejligt stille. På ”hovedgaden” i den centrale bydel er der dog et aktivt liv, særligt om aftenen. På Gili øerne er prisniveauet generelt lidt højere end på Bali, og der er ikke den samme kultur med at prutte om priserne, som der eksempelvis er på Bali.

Gili Air ligger nærmest Lombok og har et areal på ca. 1,8 km² og ca. 1.900 beboere. Øen er meget som Trawangan, dog mindre og derfor også lidt mere rolig. Øen er meget frodig og en cykeltur rundt på den smukke ø er næsten et must. Øen kan langs kysten nås rundt på en god time.

Gili Meno ligger mellem Trawangan og Air og er med sit areal på ca. 1,6 km² og ca. 600 beboere, den mindste af de 3 populære Gili øer. Gili Meno er ideelt for par som ønsker fred og ro eller et romantisk ophold. Øen har nogle dejlige hvide sandstrande men tilbyder ikke det samme udvalg af restauranter m.m. som på Trawangan og Air.

Gili Gede ligger sydvest for Lombok blandt “de hemmelige Gili-øer”. Øen har et areal på ca. 3,2 km² og ca. 800 beboere. Øen tilbyder dejlige sandstrande og et varieret og frodigt landskab. Rundt om øen ligger flere små ubeboede øer som nemt kan opleves på en bådtur evt. kombineret med fantastisk snorkling eller dykning.

Øen er er stadig meget lidt turistet og præget af lokalbefolkningen og der er derfor også et meget begrænset udvalg af restauranter m.m.

Turen til Gili øerne fra Bali, gøres i båd fra Padang Bai lige syd for Candidasa. Turen tager lidt over 1 time. Turen kan også gøres fra Serangan lidt syd for Sanur. Herfra tager turen ca. 2,5 timer.

Turen til Gili øerne fra Lombok tager en halv time, og gøres i båd fra Bangsal, tæt på byen Pemenang eller ved at chartre en fiskerbåd fra Senggigi Beach.

Turen til Gili Gede tages fra Bali (evt. i kombination med øerne Nusa Lembongan eller Nusa Penida), men Gili Gede kan også rigtig fint kombineres med f.eks. Lombok.