Mimpi Resort Tulamben

Øst Bali & hoteller

Øst Bali - mere end idylliske fiskersamfund

Øst Bali & hoteller

Øst Bali – mere end idylliske fiskersamfund: Efter en køretur langs kysten kommer man til den østlige del af Bali, som er domineret af Balis hellige og højeste bjerg Mount Agung. Den majestætisk knejsende vulkan er 3.030 meter høj og var sidst i udbrud i 1963.

Balis østlige næse, beliggende i regionen Karangasem. I dette enestående område ligger den idylliske kystby Candidasa, der med de farvestrålende fiskerbåde i det funklende sorte sand lokker stadig flere eventyrlystne turister til. Virgin Beach som ligger ca. 10 km. øst for Candidasa er et populært udflugtsmål, her kan I rigtig slappe af og opleve den uspolerede og hvide strand.

Men end ikke den indbydende strand eller den flammende solnedgang kan måle sig med områdets absolutte højdepunkt, vulkanen Mount Agung. Det bjergrige landskab omkring den høje vulkan er et fascinerende syn og den perfekte ramme for en storslået vandretur.

Besøg også de hyggelige landsbyer og de mange templer som pryder området. Tæt på Candidasa ligger Tenganan, en lille traditionel Balinesisk landsby, hvor indbyggerne er af den tro, at de er de oprindelige Balinesere. Her kan I virkeligt opleve gamle traditioner og ritualer.

Besøg også Amlapura, den tidligere “hovedstad” i regionen, der var tæt ved at blive udslettet af Gunung Agungs vulkanudbrud i 1963 og vandpaladset tæt ved Tirta Gangga. Begge er fredfyldte og smukke byer, hvor I hurtigt får brugt et par timer.

Et andet område som absolut også er en vandretur værd, er området omkring det majestætiske Besakih tempel, der også kaldes for moder templet, fordi komplekset rummer helligdomme for alle hinduistiske balinesere. Besakih ligger i 1.000 meters højde for foden af Gunung Agung vulkanen. Templet er Balis absolut helligste sted, og her opleves ofte store optog med flere hundrede balinesere i farverige saronger bærende på offergaver.

Amed & Tulamben – dykning og strand: Amed og Tulamben ligger nord på Balis østlige næse, i regionen Karangasem og på den østlige side af Balis hellige og højeste bjerg Mount Agung.

Områderne er forholdsvis nye turistområder, og indbyggerne lever fortrinsvis af fiskeri, salt produktion og turisme. Tempoet her er langsomt, kyststrækningerne er dejlige og landskabet er fantastisk. Et perfekt sted at slappe af eller dykke.

Her er også mulighed for at leje en af de traditionelle outriggere både (lokale fiskerbåde), og se om man er heldig at få en makrel, barracuda eller tun på krogen. Der er også mulighed for at nyde en traditionel massage direkte på stranden.

Tulamben er en lille fiskerby, ca. 30 km. nord for Amed, og er blandt de mest populære dykkersteder på Bali, bl.a. grundet vraget af USS Liberty, et amerikansk transportskib som blev torpederet af en japansk ubåd i 1942. Vraget ligger lige ud for kysten, og er dækket af bløde koraller og hjemsted for mange revfisk.

Besøg også de hyggelige landsbyer og de mange templer som pryder området. Tæt på Amed og Tulamben ligger Amlapura, den tidligere “hovedstad” i regionen, der var tæt ved at blive udslettet af Agungs vulkanudbrud i 1963 samt vandpaladset tæt ved Tirta Gangga. Begge fredfyldte og smukke byer, hvor I hurtigt får brugt et par timer.