Cocotinos

Lombok & hoteller

Lombok - de store kontrasters Ø

Lombok & hoteller

Lombok – de store kontrasters Ø: Lombok er bedst kendt for sine enestående og indbydende strande, men øen har meget mere at byde på. Lombok, der ligger blot 35 km. øst for Bali, adskiller sig meget fra sin velbesøgte nabo. Befolkningen, kulturen og naturen er meget anderledes på Lombok, hvorfor man kan overveje at kombinere de 2 øer. Se denne flotte præsentations video af Lombok.

Lombok er på ca. 4.800 km² og der bor ca. 3,3 millioner indbyggere på øen, hvoraf størstedelen (80%) er muslimer. Lomboks hinduer findes fortrinsvis i den vestlige del af Lombok omkring Senggigi. På Lombok domineres landskabet mod nord af bjerge, dækket af frodig regnskov. Det højeste punkt er Indonesiens tredjehøjeste bjerg, den stadig aktive vulkan Mount Rinjani (3.725 meter), hvor der er mulighed for 2 eller 3 dages trekking ture.

Mellem bjergene i nord og en bjergkæde i syd ligger et 25 km. bredt og meget frodigt bælte, her lever størstedelen af Lomboks indbyggere. Lombok har andet at byde på end sol og strand. Her er livlige markeder med et stort udbud af håndvævede stoffer, lervarer og flettede kurve.

Af de mange templer kan især nævnes Pura Meru, der er det centrale tempel for Lomboks hinduer samt det største tempel på Lombok. Helt specielt er Lingsar-templet, hvor de 3 religiøse grupper – muslimer, hinduer og buddhister – under samme tag tilbeder hver deres gud.

De store kontraster på Lombok gør øen til et interessant feriemål, og oplevelserne med hinduistiske og muslimske ceremonier, frodige regnskove, ørkenlignende sletter samt de dejlige hvide strande, er oplevelser der for evigt vil indprente sig i erindringen. Vi anbefaler at man under sit besøg på Lombok, tager på en af de mange sightseeingture, og oplever hvad der er specielt for netop denne smukke ø.

Senggigi – Lombok strædets perle: Strandområdet Senggigi består af en række mindre bugter og strande på en ca. 10 km. lang strækning nord for Ampenan. Stedet er Lomboks mest populære feriested med Senggigi by som dets centrum. Her finder man tilpas mange forretninger, gode restauranter og barer til, at man kan kalde stedet for en by.

Her er fredeligt, og området er beriget med nogle af Indonesiens bedste sandstrande. Det mørke sand vidner om tidligere tiders vulkanudbrud. Det mest attraktive område er de isolerede grupper af bungalows nord for Senggigi centrum. Området er perfekt som udgangspunkt for udflugter til det bjergrige nord og Gili øerne. Solnedgangen fra Senggigi over Lombok Strædet med det bjergrige Bali i horisonten er en oplevelse for livet.

Sekotong – væk fra alting: Sekotong er beliggende på den sydvestlige del af Lombok. Et område for dem der ønsker fred og ro og en fantastisk strand. Et dejligt udgangspunkt for snorkling omkring de 3 uspolerede øer, Gili Nanggu, Gili Tangkong og Gili Sudak. På øen Gili Sudak kan I sidde i strandkanten og nyde en grillet fisk og opleve den helt rigtige Robinson Crusoe stemning.

Turen mellem Bali og Lombok gøres nemt med hurtigbåd eller fly og kan rigtig fint kombineres med et ophold på Gili øerne.