Komodo-Flores & hoteller

Komodo Island & National Park

Komodo-Flores & hoteller

Komodo Island & National Park: Komodo National Park blev grundlagt i 1980, med det primære formål at beskytte de store varaner samt det øvrige plante- og dyreliv i området.

Nationalparken er en del af Indonesien, og omfatter tre store øer: Komodo, Rinca og Padar samt talrige mindre øer, der tilsammen dækker et areal på små 2.000 km². I 1991 kom nationalparken på UNESCOs verdensarvsliste, og nationalparken er blevet udvalgt som en af de New7Wonders of Nature.

Besøg Komodo National Park og komodovaranernes ø Komodo Island. Se vores udflugter til Komodo National Park.

Ud over at være hjemsted for komodovaranen, er nationalparken også tilholdssted for mange andre bemærkelsesværdige arter, såsom rådyr, hjorte, bøfler, vildsvin, langhalede makakaber, torresbuskhøns og mange forskellige fugle og papegøjearter.

Komodo Island er ikke kun kendt for sine frygtindgydende øgler, men også for sit utrolige undervandsliv og sine fremragende dykkersteder. Parken har et af de rigeste marinemiljøer med koralrev, mangrover, undersøiske bjerge og bugter. Disse levesteder huser mere end tusinde fiskearter, 260 koralarter, diverse hajer, djævlerokke, mindst 14 hvalarter, delfiner og havskildpadder. Parken besøges hvert år af ca. 50.000 turister, hvoraf mange netop kommer for at dykke.

Administrativt er øen en del af provinsen Øst-Nusa Tenggara. Øen er på ca. 390 km² og har omkring 2.000 indbyggere. Det samlede indbyggertal i hele parken er på ca. 3.500 personer. Befolkningen lever fortrinsvis af fiskeri, landbrug og turisme.

Flores: Øen Flores er også en del af Indonesien, beliggende ca. 500 km. øst for Bali og er udgangspunkt for vores udflugter til Komodo National Park. Flyveturen fra Bali (Denpasar) til Flores (Labuan Bajo) tager lidt over 1 time.

Administrativt er Flores en del af provinsen Øst-Nusa Tenggara, øen er opdelt i 8 distrikter. Provinsen Øst-Nusa Tenggara består af flere øer, de tre hovedøer er Flores Island, Sumba Island og Hollandsk Timor (almindeligvis kaldet Vest Timor).

Øen er på ca. 14.300 km² (ca. 2,5 gange større end Bali) og har omkring 1,5 millioner indbyggere. Befolkningen er en etnisk blanding mellem malaysier, melanesere og portugisere og de lever fortrinsvis af fiskeri og landbrug.