Warung Coco Resort

Nusa Penida & hoteller

Nusa Penida - Naturlig barsk skønhed

Nusa Penida & hoteller

Nusa Penida – Naturlig barsk skønhed: Nusa Penida er beliggende 12 km. sydøst for Bali i Lombok strædet. Strædet mellem Bali og Nusa Penida hedder Badung strædet. Meget tæt på Nusa Penida ligger de 2 mindre øer Nusa Ceningan og Nusa Lembongan. De 3 øer hører til Klungkung regionen på Bali. På Nusa Penida findes nogle af de mest vigtige templer for de balinesiske hinduer, og øen besøges derfor hver dag af mange lokale fra Bali.

Nusa Penida strækker sig over ca. 210 km² og der bor ca.  45.000 indbyggere. Klimaet her er lidt varmere og mere tørt end på Bali. De fleste af indbyggerne er hinduer som på Bali, men deres dialekt, arkitektur og dans er anderledes.

Turist infrastruktur er mere begrænset på Nusa Penida, og ikke helt udviklet på samme måde som f.eks. Bali, men der er i de senest år sket en meget stor udvikling af hoteller m.m.  Øen har en fantastisk og naturlig skønhed og egner sig for dem som søger et ”mindre turistet område”.

Maden på øen er traditionelle indonesiske retter, og I skal ikke forvente et stort udvalg af vestlige retter eller turist relaterede ”luksusvarer” på restauranterne.

Nusa Penida er fuglereservat for truede balinesiske og indonesiske fuglearter, herunder den truede Bali Starling. Flere af fuglene bliver senere udsat i Taman National Park i den vestlige del af Bali. Alle på øen arbejder aktivt på at beskytte fuglene.

Det er muligt at leje en scooter som er en god måde at komme lidt rundt på øen, I skal dog være opmærksomme på, at vejene ikke er så gode, og i fjerntliggende områder er det kun grusveje (stier). På Nusa Penida findes også de små Bemo’er, som også kendes fra Bali.

Langs de nordlige og nordvestlige kyster findes mange rolige og afsides liggende dejlige sandstrande, og den utæmmede natur byder også på spektakulære kystskrænter, der er formet af vejr og vind, forrevne bakketoppe og spændende kalkstensgrotter.

Øen Nusa Penida er bedst kendt som en dykkerdestination i verdensklasse. Bedst kendt er nok Crystal Bay, Manta Point, Toyapakeh, Suana Bay og Malibu Point. I farvandene omkring de tre øer findes ikke mindre end 247 arter af koraller og 562 arter af fisk. Mange dykkercentre på Bali og naboøen Nusa Lembongan tilbyder specifikke dykkerture til Nusa Penida. Der er store chancer for at opleve specielt Manta Ray og Mola Mola (Sunfish), omkring øerne.

Nusa Penida har flere interessante hinduistiske templer, som bl.a. Pura Goa Giri Putri (store kalkstensgrotter med tempel), Pura Penataran Ped (meget vigtigt tempel for alle balinesiske hinduer), men også Pura Puncak Mundi og de to templer Pura Batu Medahu og Pura Batu Kuning er bestemt et besøg værd.

Nusa Penida er også utæmmet natur som f.eks. Atuh Beach (høje forrevne kalkstensklipper), Pasih Wug (stedet kaldes også ”broken beach”), Crystal Bay (dejlig hvid sandstrand), Temling Forest (kilde i junglen) og Sebuluh Waterfall (imponerende vandfald). Læs om de største seværdigheder på Nusa Penida.

Turen til Nusa Penida fra Bali gøres i båd fra Sanur eller Padang Bai, og tager kun en halv time. Færgen fra Padang Bai er også en mulighed, men tager meget længere tid. Mellem Nusa Penida og Nusa Lembongan sejler flere bådfirmaer, og det er også muligt at chartre en af de lokale fiskere mellem de 2 øer.