Puri Bagus Lovina

Lovina & hoteller

Lovina - mørkt sand og dovne bølger

Lovina & hoteller

Lovina – mørkt sand og dovne bølger: På Balis nordkyst ligger Lovina, et andet af Balis populære strandområder. Denne del af øen adskiller sig på flere områder fra resten af øen. Der er frodigt og køligt i bjergene og tørt og mindre frodigt langs kysten.

Den 7 km. lange kyststrækning af små landsbyer med det mørke glinsende sand og dovne bølger lokker mange til. Bambushytter ligger i skyggen af kokospalmer, og friskfangede fisk kan nydes på restauranterne ved stranden.

Tidligt om morgenen er der masser af aktivitet på stranden. Både, varierende i størrelse og beskaffenhed, kappes om at få turister med ud at se delfiner. En stor oplevelse som vi anbefaler alle at prøve. Tilbring resten af dagen på stranden eller tag på fisketur med de lokale fiskere.

Der er ikke mange bølger at surfe på, men en solnedgang i Lovina er lige så smuk som på Kuta. Lysene fra fiskerbåde der kommer fra Java, dukker op i horisonten, og farverne fra solen spreder sig over det dovne hav.

Kun 10 km. fra Lovina ligger Balis gamle “hovedstad” Singaraja. Den før så driftige havneby er forvandlet til en søvnig provinsby. Singaraja gemmer minder fra den hollandske kolonitid, men byen er også kinesisk og muslimsk inspireret.

Af andre seværdigheder uden for Lovina anbefales det at tage en heldags vandretur til det hellige vulkanbjerg Gunung Batur og søen Lake Batur, der ligger 25-30 km. fra Lovina, eller tag en slapper i de varme kilder vest for Lovina.