Puri Bagus Lovina

Lovina & hoteller

Lovina - mørkt sand og dovne bølger

Lovina & hoteller

Lovina – mørkt sand og dovne bølger: På Balis nordkyst ligger Lovina, et andet af Balis populære områder. Denne del af øen adskiller sig på flere områder fra resten af øen. Der er frodigt og køligt i bjergene og tørt og mindre frodigt langs kysten. Den 7 km. lange kyststrækning af små landsbyer med mørkt glinsende sand og dovne bølger lokker mange til, og her kan man nyde friskfangede fisk på restauranterne ved stranden.

Tidligt om morgenen er der masser af aktivitet på stranden. Både, varierende i størrelse og beskaffenhed, kappes der om at få turister med ud at se delfiner. En stor oplevelse som mange prøver. Tilbring resten af dagen på stranden eller tag på fisketur med de lokale fiskere.

Der er ikke mange bølger at surfe på, men en solnedgang i Lovina er lige så smuk som på Kuta. Lysene fra fiskerbåde der kommer fra Java, dukker op i horisonten, og farverne fra solen spreder sig over det dovne hav.

Kun 10 km. fra Lovina ligger Balis gamle “hovedstad” Singaraja. Den før så driftige havneby er forvandlet til en søvnig provinsby. Singaraja gemmer minder fra den hollandske kolonitid, men byen er også kinesisk og muslimsk inspireret.

Af andre seværdigheder uden for Lovina anbefales det at tage en udflugt til de varme kilder sydvest for Lovina eller en udflugt til søen Lake Batur, der ligger sydøst for.