Hai Tide Beach Resort

Nusa Lembongan & hoteller

Nusa Lembongan - Mangrovesumpe og hvide sandstrande

Nusa Lembongan & hoteller

Nusa Lembongan – Mangrovesumpe og dejlige strande: Ca. 11 km. sydøst for Bali ligger øen Nusa Lembongan, i Badung strædet. Øen er på ca. 8 km² og der bor ca. 5.000 indbyggere.

Denne lille paradisiske ø ligger langt fra hverdagens bekymringer og Sydbalis mere hektiske tempo. Udover turisme, er en stor del af øens befolkning beskæftiget med at dyrke og høste seagrass (tang), som tørres og eksporteres til hele verden, hvor det bl.a. bruges til kosmetik og medicinske produkter.

Lembongan er omringet af mangrovesumpe, palmer og dejlig sandstrande. På øen er terrænet meget tørt, med vulkanske stengærder og kaktusdækkede bakker. Her er stort set ingen biler, da det kræver en speciel tilladelse – kun havets brusen og til tider en knallert kan høres.

Den nordlige ende af øen er omkranset af mangrove skov, og den østlige side af øen er adskilt fra naboøen Nusa Ceningan af et lavvandet ”stræde”. Størstedelen af lokalbefolkningen bor i Lembongan Village, som ligger på den sydøstlige del af øen.

De 3 mest populære strandområder på Nusa Lembongan er: Mushroom Bay (med den beskyttede bugt Jungut Batu) på den sydvestlige del af øen er meget populær, og særligt når dagsturisterne fra Bali tager hjem ved 15-tiden, føler man næsten, at man har hele stranden for sig selv.

Kystlandskabet er helt fantastisk med kalkstensklipper og grotter, og solnedgangen fra klipperne er utrolig smuk. Jungut Batu stranden ligger på den nordvestlige del af øen og meget tæt på mangrove skoven/sumpen.

Livet på Nusa Lembongan er meget afslappet. Med kølige briser, begrænset trafik, små hoteller, ingen forurening eller stress samt noget af det klareste vand man kan finde, er der virkeligt mulighed for afslapning og forkælelse. Det er muligt at leje cykler eller scootere for at komme rundt på øen. Udover afslapning og udforskning af øen, er der fantastiske forhold for snorkling og dykning. Mange dykkercentre på Bali tilbyder dykkerture til Nusa Lembongan og Nusa Penida, da livet under vandet her, er helt fantastisk.

Turen til Nusa Lembongan fra Bali, gøres i båd fra Sanur eller Benoa/Serangan. Turen tager med almindelig hurtigbåd kun en halv time. Mellem Nusa Lembongan og øerne Nusa Penida og Nusa Ceningan sejler flere bådfirmaer, og det er også muligt at chartre en af de lokale fiskere mellem øerne.

Nusa Lembongan er et virkeligt godt alternativ til Gili-øerne og transporttiden er meget kortere !