Rejseinformationer om Bali

Rejseinformationer om Bali

Råd og vejledning før og under rejsen til Bali

Rejseinformationer om Bali

Gode råd og vejledning før og under rejsen til Bali.

Nedenfor finder I mange nyttige rejseinformationer, som I bør vide før og under jeres rejse til Bali.

Vær opmærksom på:

Det er vigtigt at I grundigt har sat jer ind i evt. regler og restriktioner for indrejse til destinationen, herunder opdaterede krav til evt. vaccinationer, forsikringer, visum, pas m.m. samt hvilken dokumenter der skal medbringes på rejsen. Ved fremsendelse af jeres rejsedokumenter modtager I meget detaljeret information herom.

Turist skat på Bali:

Fra 14 februar 2024 skal alle som ankommer til Bali betale en turistskat på 150.000 Rupia pr. person (ca. 70 kr.). Beløbet skal betales online inden ankomsten til Bali. Ved fremsendelse af jeres rejsedokumenter modtager I meget detaljeret information herom.

Indrejserestriktioner:

Se siden Corona / COVID-19 på Bali

Vaccinationer:

Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge eller Statens Seruminstitut for oplysninger om vaccinationer. For yderligere information vedrørende vaccination, kontakt Udlandsvaccinationen på Tlf. 7022 0702 (hverdage mellem kl. 16-18), eller se www.vaccination.dk.

Ved turistrejser på 2-4 ugers varighed kan man overveje beskyttelse mod Hepatitis A (smitsom leverbetændelse) og stivkrampe. Det anbefales at bruge myggemiddel i morgen- og aftentimerne.

Rejseforsikring:

Det gule sygesikringskort dækker ikke i Indonesien, ligesom det blå EU-sygesikringsbevis heller ikke dækker. Kontakt derfor Jeres forsikringsselskab for at høre hvordan de kan hjælpe Jer med en privat afbestilling og rejsesygeforsikring, eller tegn en rejseforsikring gennem Gouda eller Europæiske Rejseforsikring.

Medicin på rejsen:

Medbringes der medicin, som indeholder euforiserende stoffer, bør I læse regler her.

Vejret:

Bali har tropisk klima, og gennemsnitstemperaturen er knapt 30 grader året rundt. Den tørre periode går fra midt april til sidst i november – her er antallet af regnvejrsdage et par stykker om måneden, og luftfugtigheden er fornuftig.

Fra december til april bringer monsunen regn til Bali, og der kan forekomme heftige regnskyl ud på eftermiddagen og aften. På Bali er der dog meget sjælden tale om dagsregn, og øen kan derfor besøges hele året. Vandet er dejligt varmt hele året, ca. 25 grader. Som mange steder I verden oplever Bali også store forandringer i vejret.

Påklædning:

Det anbefales at bruge let tøj af evt. hør eller bomuld. Ved tempelbesøg kræves det at man bærer sarong, samt har skuldrene dækket. Saronger kan købes overalt på øen til næsten ingen penge.

Valuta:

1.000 Rp. (rupiah) er ca. 0,50 danske kroner. Det er ikke mange steder muligt at veksle fra danske kroner til rupiah på Bali. Medbring derfor US-dollars eller Euro, som er den mest gængse udenlandske valuta. Der findes rigtig mange autoriserede vekselboder (Authorized Money Changer), hvor I, nemt kan veksle penge. Vi anbefaler at I ikke bruger ”gade-vekselerer” da nogle af disse sommetider snyder med kursen og beløbet.

Bemærk at store sedler giver den bedste vekselkurs. Når I køber/bestiller valuta i Jeres bank skal I derfor bede om store og nye sedler. De fleste steder kan der betales med internationale kreditkort som f.eks. Visa eller MasterCard, mange steder dog med et gebyr på 3 %. Med kreditkort kan I også hæve penge i de mange pengeautomater i turistbyerne. I skal dog være opmærksomme på at det ikke er unormalt at der kun kan hæves 1 eller 1.5 million Rupia pr. transaktion.

Vand:

I bør ikke drikke vand fra vandhanen på Bali. De fleste hoteller stiller et par flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske i alle butikker.

Mad og drikke:

Maden på Bali er næsten altid veltillavet, uanset om man spiser på luksus restaurant, ved et gadekøkken eller i en lokal restaurant. De fleste restauranter tilpasser maden til turisternes smagsløg. Priserne varierer en del, men alt er meget billigt efter danske forhold. På en god restaurant koster et måltid ca. 50 DKK. Vin er en importvare og er derfor forholdsvis dyrt. En lokal øl koster ca. 15 DKK. og en sodavand ca. 10 DKK.

Pas på den lokale hjemmebryg ”arak”: Ambassaden anbefaler at danskere, der besøger især Bali og Lombok, udviser den største forsigtighed, og afholder sig fra indtagelse eller køb af hjemmebrygget alkohol, også kaldet ”arak”. Arak er en risvin, der i nogle tilfælde peppes op med den særdeles giftige metanol med henblik på en stærkere effekt.

Indførsel af fødevarer, frugt, grøntsager, planter, blomster og frø:

Der er et krav at vi som rejseudbyder orienterer vores kunder om reglerne for privates indførsel af fødevarer. Vi skal derfor henvise til Fødevarestyrelsens hjemmeside vedr.: Privat indførsel af fødevarer. Vi skal også orientere vores kunder om bagage-reglerne for indførsel af frugt, grøntsager, planter, blomster og frø. Vi skal derfor henvise til Landbrugsstyrelsens hjemmeside vedr.: Information om rejsereglerne.

Indførsel af varer fra udlandet:

På Skats hjemmeside kan I læse mere om reglerne, hvis I køber varer fra et land uden for EU. Læs mere her.

Shopping og hvordan man handler:

På Bali vrimler det med boder og butikker, hvor man sagtens kan spare mange penge ved at se sig godt for. Shopping på Bali er også at prutte om prisen, selv om det virker billigt i forvejen. Men husk at man ikke kommer langt med sure miner på Bali, særligt ikke når det gælder shopping.

For at gøre er rigtige kup kræves det, at man prutter om prisen. Gør det til en leg og husk at grine og smile under forhandlingen, det giver den bedste pris. MEN husk på, at de fleste mennesker på Bali har en meget lav indkomst, og det derfor næppe betyder noget, hvis vi betaler lidt for meget. En dagløn for en balinesisk arbejder er omkring 100.000 Rupiah (ca. 50 DKK.).

Hvad der er den rigtige pris er svært at sige, men besøger I et supermarked eller et varehus, kan I få et realistisk billede af prislejet.

Vær i øvrigt opmærksom på, at det ifølge Washington Konventionen er forbudt at handle med udryddelsestruede dyr og planter, og dermed ulovligt at indføre disse til Danmark. Hvis I er i tvivl så lad være med at købe det. Se www.wwf.dk

Transport:

Prisen på lokal transport på Bali er også meget lav. Husk at få taxameteret slået til eller aftal pris inden I kører. Den mest benyttede og billigste form for offentlig transport er Bemo’er, små pickupper eller minibusser, der kører dagen lang i faste ruter, og stort set stopper over alt. En Bemo stoppes ved at vinke den ind til siden. For at komme af råbes blot stop. Sørg for at aftale prisen inden I sætter jer ind i Bemo’en.

Til længere strækninger anbefales turistbusserne (shuttle busses). De kører på faste strækninger mellem de større turistområder på Bali, men er en smule dyrere end Bemo’erne. På Sanur afgår shuttle busserne fra Jl. Hangtuah Road.

Elektricitet:

Bali har 220 V og stik som i Europa, – rund med to ”ben” (side jord)

Mobiltelefon & Internet:

Mobil dækningen kan være svingende og forbindelsen afhænger meget af Jeres teleselskabs samarbejdspartner i Indonesien. Sms beskeder er et mere stabilt alternativ til opkald fra mobiltelefon.

Stort set alle hoteller på Bali har trådløst Internet. Nogle tilbyder dog kun dækning i receptions og restaurant området og I må ikke forvente samme kvalitet og hastigheder som vi har i Danmark.

Telefon:

Udenlandske opkald fra hotellerne er dyre, det anbefales i stedet at bruge telefonhusene (Wartel). For opkald til Danmark tastes 001 45 + abonnentens nummer. For Collect call (modtageren betaler) til Danmark tastes 001 801 45 + abonnentens nummer.

Tidsforskel:

Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og Bali, når vi har vintertid, og 6 timers forskel når vi har sommertid.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

For Udenrigsministeriets rejsevejledning for Indonesien klik her

Nyttige telefonnumre og adresser:

Indonesiske Ambassade: Ørehøj Alle 1, 2900 Hellerup Telefon: 3962 4422 Email: [email protected]

Danmarks ambassade i Jakarta: (Royal Danish Embassy) Menara Rajawali, 25th Floor Jl. DR Ide Anak Agung Gde Agung Kawasan Mega Kuningan Jakarta 12950 Telefon: +62 (21) 576 1478 E-mail: [email protected]