Gili øerne og Trawangan

h

Gili øerne – ren afslapning

Gili betyder “lille ø”, og Gili øerne nordvest for Lombok består af tre små, flade øer med indbydende strande, svajende palmer og ikke ret meget andet.

Til gengæld er de omgivet af smukke koralrev, med bl.a. kæmpemuslinger og koralfisk i alverdens flotte nuancer, og omkring øerne er der også store chancer for at opleve havskildpadder m.m.

Øerne er ideelle for solbadere, og et paradis for folk der vil snorkle og dykke.

Gili Trawangan´s bedste badestand er på østkysten, ved ”havnen” og området nord for. Flere steder på øens strande er der mange koraller, og det anbefales derfor at bruge badesko.

Se vores videoer fra øen Gili Trawangan: Snorkeltur på Gili Trawangan
– Køretur i hestevogn (Cidomo) eller oplev Gili Trawangan By Night.

Det er forbudt at have andre køretøjer end hestevogne og cykler på øerne, og der er derfor dejligt stille. På ”hovedgaden” i den centrale bydel er der dog et aktivt liv, særligt om aftenen.

h
h

Gili Trawangan bliver tit benævnt som “party øen”, dette er ikke helt retfærdigt. Det er korrekt at der om aftenen er et aktivt bar miljø, men der er ikke diskoteker og lignende.

På Gili øerne er prisniveauet generelt lidt højere end på Bali, og der er ikke den samme kultur med at prutte om priserne, som der eksempelvis er på Bali.

Gili Trawangan er, med sine 3,6 km² og ca. 800 beboere, den største og mest besøgte af Gili øerne. Øen har en størrelse, der medfører et fornuftigt udbud af hoteller, restauranter m.m.

Ønsker man et af de lidt mere rolige områder, anbefaler vi den nordlige eller vestlige del af Gili Trawangan. På cykel eller med Cidomo (hestevogn) er der ca. 15 minutters kørsel fra den centrale bydel på Gili Trawangan.

Gili Air ligger nærmest Lombok og har et areal på ca. 1,8 km² og ca. 300 beboere. Øen er meget frodig og en cykeltur rundt på denne smukke ø er næsten et must. Øen kan til fods nås rundt på en god time.

Gili Meno er med sit areal på 1,2 km² og ca. 200 beboere, den mindste af de 3 populære Gili øer.

h
h

Når man besøger Gili øerne er det næsten en selvfølgelighed, at man skal ud og snorkle. De mange koralrev bevirker, at livet under vand her er helt fantastisk.

Hotellerne arrangerer gerne udflugter og på ”hovedgaden” er der mange udbydere af spændende snorkleture. De mest populære ture varer 4-5 timer, og inkluderer snorkling 4 steder rundt om Gili Meno.

Et er stederne er Turtle reef, hvor der er meget store chancer for at opleve havskildpadderne på tætteste hold.

Turen til Gili øerne fra Bali, gøres i båd fra Padang Bai lige syd for Candidasa. Turen tager lidt over 1 time. Turen kan også gøres fra Serangan lidt syd for Sanur. Herfra tager turen ca. 2,5 timer.

Turen til Gili øerne fra Lombok tager en halv time, og gøres i båd fra Bangsal, tæt på byen Pemenang eller ved at chartre en fiskerbåd fra Senggigi Beach.

De gæster som ønsker at besøge Lombok efter Gili øerne, transporteres i hotellernes både eller af vores samarbejdspartner på Lombok.

h

Stemnings billeder fra Gili øerne

h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h