Javas gamle kultur & natur

Javas gamle kultur & natur

6 dags rundrejse på fantastiske Java

Javas gamle kultur & natur

Vores Java rundrejse er som udgangspunkt på 6 dage med 5 nætter fordelt på hoteller rundt på øen. Ønsker I flere dage/nætter kan Java rundrejsen også forlænges og rigtig fint kombineres med en rundrejse på Bali, som vi tilpasser så alle destinationerne passer bedst, i forhold til start og slut på rejsen.

Dag 1: Fra jeres hotel på Bali bliver I kørt til lufthavnen, og efter en times flyvning ankommer I til Yogyakarta, der er den største by på det centrale Java. Her bliver I mødt af jeres lokale engelsktalende guide og chauffør, og tager straks hul på de mange oplevelser, der venter forude. I skal se Prambanan, der er Indonesiens største hinduistiske tempelkompleks beliggende 17 km. fra Yogyakarta. Desuden besøges de nærliggende templer Sewu og Plaosan.

I kører til hotellet, tjekker ind, og har resten af eftermiddagen til fri disposition. Om aftenen skal I overvære den populære Ramayana Ballet. Et traditionelt danse-drama med nok kampe, romantik, tragedier, helte og heltinder til at tilfredsstille den krævende, moderne tilskuer. Dette fantastiske skue med ild og lys kan ikke opleves smukkere, end ved selveste Prambanan-templet med den rygende vulkan Merapi som kulisse i baggrunden. Inden forestillingen vil der være middag.

Dag 2: I skal på byrundtur i Yogyakarta og omegn. Turen begynder tidligt med en kort køretur til forstaden Kota Gede, der siden 1930’erne har været hjertet i Østjavas sølvforarbejdning. Her ligger sølvsmedenes værksteder dør om dør, og man har mulighed for at se udførelsen af det fine håndarbejde, og efterfølgende købe nogle af de smukke ting. I fortsætter med en rundvisning i Yogyakarta Sultan Palace, også kaldet Kraton, der er et to hundrede år gammelt palads-kompleks, som i dag beboes af den 10. sultan og hans familie.

Batik, der på javanesisk betyder ”at sætte prikker på”, er en let genkendelig javanesisk kunstart, der fra at være forbeholdt de kongelige, nu masseproduceres og sælges til turister og lokale. I skal besøge en fabrik, hvor I kan se, hvordan kvinder fremstiller smukke stoffer ved hjælp af voks, som omhyggeligt prikkes på stoffet.

I slutter ved Beringhardjo, der er et stort traditionelt marked i bydelen Malioboro, hvor man kan købe alt fra frugt og grøntsager til køkkenredskaber og batik. Her er der muligheder for at gøre nogle rigtig gode indkøb.

Dag 3: 42 km. nordvest for Yogyakarta ligger det eventyrlige og mystiske Borobudur, som er verdens største buddhistiske tempelkompleks. Dets imponerende størrelse og de billedskønne omgivelser, med bl.a. den aktive vulkan Merapi, er et fantastisk syn.

Turen fortsætter til den lille landsby Candirejo, ca. 7 km. fra Borobudur, hvor det traditionelle liv på landet kan opleves med besøg i skolen og hos en lokal familie. Her kan I bl.a. prøve det gamle instrument gamelan, smage den lokale mad og årstidens frugter og få en tur i hestevogn, som lokalt kaldes en dokar.

I tager videre mod Solo på en smuk køretur gennem et fantastisk landskab med ris-, chilli- og majsmarker samt banan- og kokosplantager. Undervejs gøres der ophold ved Ketap Pass i 1.200 meters højde. På en klar dag kan man se både den 2.930 meter høje vulkan Merapi og det 3.145 meter høje bjerg, Merbabu. Stedet har en minibiograf, hvor der vises en 20 minutter lang film om Indonesiens vulkaner. Sidst på eftermiddagen ankommer I til jeres hotel i Solo, der ligger 65 km. nordøst for Yogyakarta.

Dag 4: I det centrale Javas anden kongeby Surakarta, bedre kendt under sit gamle navn Solo, findes også et indonesisk palads kaldet Kraton. Det er fra 1757, og er bestemt et besøg værd, da man her har adgang til at komme tættere på de gemakker hvor en del af kongefamilien stadig bor.

Efter en rundtur i kongepaladset bliver I hentet i en becak, en trehjulet rickshaw. Det er et meget populært køretøj blandt lokalbefolkningen, som ses overalt i gadebilledet. Efter en tur rundt i centrum af Solo slutter turen ved det lokale marked, hvor der handles på livet løs. Her kan også provianteres, inden turen fortsætter til Bromo med små stop undervejs i den smukke natur og i de små landsbysamfund. Ankomst til Bromo-området først på aftenen.

Dag 5: I dag venter der jer en af turens helt store højdepunkter: Solopgangen ved Mount Bromo (2.330 meter). I bliver vækket ca. kl. 3.30, da der er afgang fra hotellet i jeep allerede kl. 4.00. Efter en times kørsel ankommer I til Mount Bromo Viewpoint (Mount Penanjakan) i 2.700 meters højde.

Det kan være en kold fornøjelse, så husk varmt tøj og lukkede sko. Efter kort tid bryder solen frem, og hvis vejret tillader det, kan I nu nyde synet af den mest spektakulære solopgang med udsigt til Mount Bromo og den rygende Semeru-vulkan i baggrunden. I fortsætter til foden af Mount Bromo, hvorfra I skal på hesteryg en halv times tid. Herefter venter et par hundrede trapper, før I står ved kraterkanten med frit udsyn til det rygende krater. Et betagende syn.

Vel tilbage på hotellet er det endelig blevet tid til en velfortjent morgenmad og et bad, inden turen fortsætter mod Ijen på Java’s østkyst. En smuk køretur gennem marker med ris, majs, sukkerrør og kaffeplantager. Ankomst sidst på eftermiddagen til jeres hotel på Ijen-plateauet i knapt 700 meters højde.

Dag 6: Igen i dag venter en stor oplevelse. Tidligt om morgenen bliver I hentet på jeres hotel i 4WD, og kører gennem en afvekslende natur bestående af rismarker, regnskov og tætte fyrretræer, før I når frem til Paltuding, som ligger ved foden af Ijen-plateauet.

Efter ca. et par timers opstigning til fods ad stier, når I op til kanten af krateret, hvor der møder jer en storslået udsigt til en jadefarvet sø, der er den mest svovlholdige i verden. Efter at have nydt det flotte view returneres til hotellet, hvor morgenmaden venter. Turen på Java er nu ved at være slut, og I sejler en times tid over det smalle stræde fra Ketapang til Gilimanuk på Bali, og kører til jeres hotel på den nordvestlige del af Bali.

Priser: Priserne for 2024 starter ved ca. 11.300 kr. pr. person (baseret på minimum 2 deltagere). Hertil kommer flybilletter mellem Bali og Yogyakarta. Prisen varierer lidt, men ligger lige omkring 800 kr. pr. person.

Pakken inkluderer morgenmad alle dage og aftensmad dag 1 (Ramayana ballet), privat guideservice under hele turen, leje af jeep, heste tur, entre m.m. Hotel på den nordlige del af Bali er ikke inkluderet i prisen.

Kombiner denne rundrejsen med jeres Bali rundrejse. Kontakt os med jeres ønsker, så udarbejder vi et rejsetilbud tilpasset netop jeres ønsker.

Læs mere om Java

Læs rejseberetning fra gæster.