Javas gamle kultur og natur, 7 dage i 2018

Udtalelse fra kunde

Bente og Mogens Dyhr, Svendborg

Javas gamle kultur og natur, 7 dage i 2018

Rejseberetning fra Bente og Mogens Dyhr, Svendborg – 7 dage/6 nætter.

Vi er en familie på 2 voksne + 3 voksne børn, som skulle på sølvbryllupstur i stedet for fest. Vores valg blev Travel2Bali som vi har haft en helt fantastisk dialog med. Tim har gjort et stort stykke arbejde med at få alt til at køre på ”skinner”, da vi havde ønsket en meget tætpakket oplevelsestur og næsten ingen dase ferie (der sneg sig dog nogle få halve dage ind).

Vi skulle rejse i 3 uger og valgte 1 uge på Java og 2 uger på Bali. Vi vil mest beskrive turen på Java, da Travel2Bali har mange beskrivelser fra Bali men ingen fra Java. Det er faktisk en skam, da Java er en helt fantastisk ø og er ikke nær så turistpræget som Bali og den tur som Travel2Bali har på Java, viser rigtig mange højdepunkter.

Vi fløj fra Kastrup via Singapore til Yogakarta på Java. Vi landede sidst på eftermiddagen og i lufthavnen blev vi mødt af vores lokale guide ”Kiki” som var med os rundt hele ugen (en rigtig dejlig og engageret guide). Vi blev kørt til vores hotel, hvor vi skulle være i 3 nætter.

Dagen efter var vi ude og se det store Prambanan tempel – det var helt fantastisk (og det kan godt være at vi kommer til at nævne fantastisk mange gange, men det var det hele). Et kæmpe bygningsværk og meget særpræget. Det har fået en del ”knubs” i løbet af årene med jordskælv og lava fra vulkaner. Men de forsøger ihærdigt at renovere det så godt de kan.

Så også nogle mindre templer undervejs. Om aftenen skulle vi overvære et dansedrama. Det var rigtig godt. Vi havde allerede fået fortalt historien af Kiki om eftermiddagen, så det var nemt at følge med i handlingen.

Næste dag var vi på byrundtur og så en sølvsmedje og et arbejdende batikværksted. Var på et kæmpe 3. etager marked hvor der var alt mellem himmel og jord. Her skulle man ikke blive væk fra hinanden. Så Sultan Palace (hvor Dr. Margrethe også har været på besøg). Stedet bebos i dag af den 10. sultan. Et smukt sted. Det skal lige siges, at når vi kørte rundt fortalte Kiki om rigtig mange ting og vi spurgte selvfølgelig også om rigtig meget og han var utrolig hjælpsom og veltalende og viste rigtig meget.

Næste dag skulle vi videre til Solo hvor vi havde det næste ophold. Vi startede med at se endnu et helt fantastisk tempel, Borobudur. Igen et kæmpe bygningsværk, men dog meget forskellig fra det andet vi havde set. Fantastisk og sikke en udsigt der var fra toppen over dale og bjerge. Skal opleves.

Derefter var vi i en lille landsby Candirejo hvor vi kørte i ”dokar” – hestevogn. Super hyggeligt ! Vi så det traditionelle liv i byen. God måde at se tingene på. Vi skulle have set vulkanen Merapi, men desværre var det overskyet og det småregnede, så vi måtte nøjes med det lokale museum om vulkaner – men det var også rigtig spændende. Undervejs så vi jo alle deres landsbyer, trafik, marker med forskellige afgrøder og selvfølgelig masser af rismarker.

Næste dag skal vi videre til Mt. Bromo. I Solo er vi endnu engang på et stort marked. Vi var ude og køre i rickshaw (rigtig sjove oplevelser). Vi ender ved Kraton paladset som også er en meget spændende og smuk seværdighed.

Herefter går det ca. 350 km mod syd. En meget lang tur, men det er det værd (tog ca. 8 timer). En fantastisk flot og frodig natur. Vi ankommer om aftenen ved Mt. Bromo og går tidlig i seng da vi skal op kl. 3.30 næste morgen.

Vi kørte i jeep til et viewpoint hvor vi skulle se solopgang. Fantastisk udsigt. Videre til nok den største oplevelse på hele vores tur nemlig til selve krateret på Mt. Bromo. Vi kører først over en kæmpe gammel vulkanslette (8 km i diameter), ridder på hesteryg hen til selve vulkanen og går de ca. 100 trappetrin op til det rygende krater. DET VAR HELT VILDT !!! Krateret er aktivt, så den larmer som hvis man står ved et fly der skal til at starte. Igen en helt fantastisk oplevelse.

Derefter kørte vi tilbage til hotel for at pakke, fordi vi skulle videre til næste by Ijen. Igen en dagstur – igennem den dejlige natur – på ca. 280 km som tog ca. 9 timer. Vejene er ikke så gode på Java samtidig med at der er meget trafik.

Næste dag igen op kl. 4.00. Vi skal op på vulkanen Ijen som er en svovlvulkan. Det var en stigning på 3 km. Det var stejlt og hårdt, men det var det værd. En fantastisk udsigt undervejs derop. Svovlen udvindes i bunden af krateret og transporteres gående først op af krateret og så ned af bjerget i kurve. En storslået oplevelse selvom vi var ømme i benene efterfølgende. Vi kører videre til færgen for at komme over til Bali.

Vi vil ikke fortælle så meget om Bali – udover nogle ting. Vores først overnatning var i Pemuteran som vi helt klart kan anbefale andre. Det er ikke så turistet i det nordlige, så der var meget roligt og samtidig er der et forrygende dykker/snorkle område ved Menjangan. Et andet sted vi godt vil fremhæve, er Munduk som ligger i bjergene. Fantastisk natur og udsigt og nogle rigtig spændende vandreture i regnskovene. Vi havde også en overnatning i Elefantparken i Taro – det var en meget stor oplevelse. Kan klart anbefales.

Og til sidst vores riverrafting tur – SUPER SJOV. Den er ikke særlig svær, så god for begyndere. Det skal prøves. Men vi så jo også rigtig mange templer som var meget spændende og rigtig mange andre seværdigheder.

Alt i alt kan vi kun sige stor TAK til begge vores vildt dygtige og kompetente guider og deres chauffører. Hele turen forløb uden nogen former for problemer m.m. Alt klappede fra vi tog afsted og til vi var hjemme igen.

Skal vi til Java og Bali igen, så bliver det helt klart booket igennem Travel2Bali og Tim.

Læs mere om øen Java og udflugten Javas gamle kultur & natur.

Se rejsebeskrivelser fra andre gæster