Ijen vulkanen på Øst Java

Ijen vulkanen på Øst Java

Storslået oplevelse med udsigt til kratersøen

Ijen vulkanen på Øst Java

Sent på aftenen ca. kl. 23.00 afhentes I på jeres hotel i Pemuteran, herfra kører I ca. 30 minutter til færgehavnen Gilimanuk. Sejlturen over Balistrædet tager ca. 30 minutter (dog skal I forvente ventetid ved færgen til ombord kørsel m.m.) Ved ankomsten til Ketapang kører I til landsbyen Licin, der ligger ved foden af ​​svovlvulkanen Ijen (Kawah Ijen er ca. 2.800 meter høj).

Turen går igennem små landsbyer med afvekslende natur bestående af regnskov, kaffe og nellike plantager m.m. som vokser på skråningerne af ​​bjerget, hvorefter I ankommer til parkranger stationen i Paltuding. Efter ca. 1,5 times gåtur af forholdsvis gode stier når I kanten af ​​Ijen krateret. Her venter jer en storslået oplevelse med udsigt til den turkisblå (jadefarvet) krater sø, der er den mest svovlholdige i verden.

I kan opleve de lokale minearbejdere som arbejder i bunden at krateret, hvor de udvinder svovl fra aflejringerne (dampene). Svovlen transporteres gående, først op af krateret og så ned af bjerget. Arbejderne bærer 75-80 kilo svovl i deres bambus kurve, som de sælger i landsbyen.

For dem der er er interesseret er der mulighed for at gå yderlige 30 minutter og se den ”blå ild” fra den aktive vulkan. ”Blå ild” er svovlsyregas som antændes og danner et ”elektrisk” blåt lys, flammerne kan blive op til 5 meter høje. Bagefter går I tilbage til parkranger station i Paltuding hvor I får kaffe og en simpel morgenmad. Herefter køre I samme vej tilbage til Ketapang, hvor I tager færgen tilbage til Bali. I vil være tilbage på jeres hotel ca. kl. 13.00.

Se evt. disse videoer fra YouTube Video 1 – Video 2 – Video 3

Turen inkluderer: Afhentning fra hotel i Pemuteran, engelsktalende guide, simpel morgenmad, entre, færgebilletter og transport tilbage til hotellet. Udflugten kræver at I bor/overnatter på den nordvestlige del af Bali og egner sig ikke for børn under 12 år.

Heldagstur på 13-14 timer. Pris: Voksen 1.125