Komodo Island & National Park

Komodo Island & National Park

3 dags udflugt med overnatning på skibet

Komodo Island & National Park

Vores Komodo udflugt er som udgangspunkt på 3 dage og med 2 overnatninger ombord på skibet. Ønsker I flere dage/nætter, kan Komodo udflugten også forlænges eller kombineres med overnatning på øen Flores eller nogle af de andre eksotiske øer i området.

Dag 1: I bliver afhentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen på Bali, hvorfra flyver I til Labuhan Bajo på Flores. Ved ankomst til lufthavnen venter jeres guide, for at køre jer til havnen (turen tager kun ca. 15 min.) Der vil I blive indkvarteret på skibet, og herefter sejler I (ca. 2,5 time) til Rinca Island som er den næststørste ø i Komodo National Park. Ved ankomsten til øen vil en Park Ranger føre jer gennem en af Rinca øens typiske tørre skove. (der er 3 ruter at vælge imellem alt efter kondition m.m.)

De mange forskellige vegetationer i Komodo National Park giver gode betingelser for forskellige dyr, som for eksempel rådyr, bøfler, vildsvin, langhalede makakaber og mf. De lever af forskellige blade, frugter, blomster, rødder og græs som findes i parken. Sidst på dagen sejler I til den lille ø Kalong Island som ligger ud for Komodo Island, her kan I nyde den fantastiske udsigt og ved solnedgang kan I opleve tusindvis af flagermus farende gennem luften. Frokost, aftensmad og overnatning er ombord på båden.

Dag 2: Efter morgenmad, starter I safarituren, hvor I skal opleve nogle af øens ca. 1.700 komodovaraner i deres naturlige omgivelser (der er en gåtur på ca. 2 km. til Banunggulung, for at se komodovaranerne). Komodo Island har et areal på ca. 390 km², landskabet er dekoreret med rustrøde vulkanske bakker, savanner og skove og er det perfekte miljø for komodovaranerne. Øen er også hjemsted for vilde dyr, såsom hjorte, vildsvin og fugle (f.eks. papegøjearten lille gultoppet kakadu, tallegallahøne og grøn isfugl). Af alle dyr i parken er komodovaranerne øverst i fødekæden.

En Ranger vil guide jer på hele turen, og fortælle om varanerne, flora og fauna på øen. Efter turen (der tager ca. 2 timer) er der frokost ombord på båden. Herefter sejler I (ca. 20 minutter) til “Pantai Merah” også kendt som Pink Beach. Her har I ca. 1,5 time til snorkling, svømning eller solbadning. Stedet er en af syv lyserøde strande i verden og de smukke koraller og det klare vand gør stedet ideelt for fantastisk snorkling.

Hvis tiden og havtilstanden tillader det sejle I (ca. 1,5 time) til Manta Point og hvis I er heldige, kan I her opleve de store Manta Ray. Sidst på dagen sejler I (ca. 3 timer) tilbage til Labuhan Bajo. Morgenmad, frokost, aftensmad og overnatning er ombord på båden.

Dag 3: Efter morgenmaden tager I (hvis tiden tillader det) på en lille udflugt til det lokale marked i Labuhan Bajo, hvor I kan opleve de lokales aktiviteter og gøremål. Herefter skal I besøge ”Batu Cermin” (spejlgrotten). Grotten blev opdaget i 1951 af den hollandske præst, Theodore Verhoven og har et areal på over 19 ha. og er nogle steder 75 meter høj. Gennem et hul i grotten kommer lysstråler ind og giver et spektakulært show med reflekteret sollys.

Grotten byder også på fantastiske drypsten og søjler. Efter en lille time i grotten kører I til lufthavnen for at flyve tilbage til Bali (nogle gange ligges turen til grotten ved ankomsten). Ved ankomsten til Bali bliver I kørt til jeres hotel.

Skibene: Overnatningerne foregår fortrinsvis på én af de to skonnerter ”Nusa Tara” eller ”Tarata”. Begge skonnerter har 3-6 skibskahytter til 2 personer, alle med aircondition og privat badeværelse med toilet og bad. Nusa Tara og Tarata har soldæk og opholdslounge, og begge skibe er fuldt udstyrede med sikkerhedsudstyr, snorkeludstyr m.m. Ombord på bådene serveres både indonesisk og europæisk mad.

Individuelle rejser: Alle vores udflugter til Komodo arrangeres altid individuelt, og tilpasses så de passer bedst med jeres ankomst og afrejsetider mellem Bali og Komodo. Kombiner jeres Bali rejse med et uforglemmeligt ophold i Komodo National Park. Kontakt os med netop jeres ønsker, så udarbejder vi et rejsetilbud til jer.

Priser: Priserne for 2024 starter ved ca. 7.000 kr. pr. person (baseret på 2 personer). Ved f.eks. 3 personer starter prisen ved ca. 6.000 kr. pr. person. Ved f.eks. 4 personer starter prisen ved ca. 5.000 kr. pr. person. Ekstra nat på båden koster ca. 1.400 kr. pr. person. Hertil kommer flybilletter fra Bali til Flores tur/retur. Prisen varierer en del, men ligger omkring 1.400-1.800 kr. pr. person.

Læs mere om Komodo National Park og Flores.

Læs mere om Komodovaranen.

Læs rejseberetning fra gæster.