Familierejse til Bali – oktober 2015

Udtalelse fra kunde

Bodil og Erik

Familierejse til Bali – oktober 2015

Planlægningen startede allerede for et år siden. Bodil (min viv) fyldte 70 og i den anledning fandt vi ud af, at vi gerne ville invitere børn og børnebørn til et spændende sted, hvor de ikke havde været før (allerede det var svært) og hvor der er varmt efterår og vinter, når der kan være småkedeligt herhjemme, da turen, der skulle strække sig over to uger, af hensyn til skolesøgende børnebørn skulle være i forbindelse med enten skolernes efterårsferie eller vinterferie.

Vi fandt hurtigt ud af, at det skulle være Bali, hvor Bodil og jeg også havde været i 1997 og huskede med stor glæde.

Vi udformede nogle ønsker og krav, som vi forelagde (telefon og/eller e-mail) 16 forskellige udbydere af ture til Bali. Stort set alle tog opgaven op og kom med mere eller mindre begavede forslag. Fra et for os ukendt bureau Travel2Bali blev vi ringet op af Tim Laugesen og efter en meget lang telefonsamtale var Bodil solgt. Her var der en, der satte sig ind i vores situation og ønsker og med sin egen begejstring overbeviste os om, at han kunne lave den tur, vi gerne ville have. Og sådan blev det.

Lørdag, den 4. oktober mødtes en forventningsfuld familie i Københavns Lufthavn, – 11 personer fra 1 1/2 år til 71 år, 6 voksne og 5 børn. Vi (gamle) var da lidt nervøse for den lange flyvetur, – både pga. vores egne gamle kroppe og hvordan børnene ville klare det. Hvad det første angår, gik de 12 timer til Singapore over al forventning og så var der efter et kort ophold kun 2 1/2 timers flyvning til Denpasar.

Hvad børnene angik, var der slet ingen problemer, – de store havde deres iPads og sov, når de var trætte. Til den lille var der en baby cot og hun sov godt det meste af turen. Hele turen var med Singapore Airlines, der leverede en meget fin service. Lad mig straks sige, at hjemturen forløb ligeså smertefrit.

I Denpasar blev vi modtaget af vores guide mr. Gusti og en chauffør med en udmærket minibus med fin plads til alle elleve. Også de tre forudbestilte autostole var af fin standard, men desværre var to af dem ikke gode til bussens lændesikkerhedsseler. Under turen til vores hotel i Ubud fortalte mr. Gusti lidt om Bali og om de næste dages program.

Vi havde kun booket en tur hjemmefra, så vi aftalte at mødes på vores hotel dagen efter for at planlægge, hvad vi i derudover gerne ville se. Det viste sig straks, at mr. Gusti var hurtig til at opfatte, hvad det var, vi gerne ville opleve og satte et par ture sammen, som dækkede vores ønsker.

I Ubud boede vi på Pertiwi Resort. Vi to gamle boede sammen med de tre største børn i en skøn pool-villa, medens resten af familien boede i mere almindelige hotelværelser. Et meget fint arrangement, hvor vi samledes og hyggede hos os. Hotellet ligger i en meget smuk have/park og udover vores egen pool benyttede vi os også af de to større pools i parken. Et fantastisk sted, hvor vi alle nød at være. På ture fra Ubud oplevede vi bl.a. klassisk balinesisk dans og Gamelan musik, tempelbesøg, kaffe- og te smagning, var på vulkaner, riverrafting, balinesisk kunst og selvfølgelig Monkey Forest samt vandring i rismarker.

Efter fem overnatninger i Ubud flyttede vi til Sanur, hvor vi boede syv nætter på Prama Sanur Beach Hotel. Noget ganske andet end Pertiwi, men som passede fint til vores ophold i Sanur. Hotellet ligger lige ud til stranden og har nogle dejlige swimmingpools, som vi benyttede meget, medens havvandet var perfekt, når vi skulle køles lidt ned.

I Sanur brugte vi megen tid ved poolen og på stranden, men de fleste af os prøvede også forskellige former for vandsport, fik dejlig massage, pigerne fik manicure/pedicure og flettet hår. En del var på guidet cykeltur i Sanur og omegn, hvor vi bl.a. besøgte en skole, var på marked og tempelbesøg.

En heldagstur til øen Lembongan var booket hjemmefra og en meget fin oplevelse med mulighed for mange forskellige aktiviteter: snorkling, dykning, glasbundsbåd, besøg i landsby m.m.

Når vi rejser er maden også en væsentlig del af oplevelsen. Vi spiste morgenmad på hotellerne og frokost nogle dage og det var helt fint. Hotelmad i øvrigt har vi ikke de bedste erfaringer med, men brugte hver dag Tripadviser til at finde nogle gode spisesteder i gåafstand fra vores hotel. Det førte til nogle fantastiske madoplevelser og også til oplevelsen af den balinesiske gæstfrihed og venlighed. Og alle steder – en fantastisk service.

Vi har været på en tur, som har været vidunderlig for bøde børn og voksne, som alle har fået oplevelser, som vi kan leve højt på i lang tid fremover. Vi kan varmt anbefale Bali som rejsemål og også Travel2Bali som arrangør.

Hilsen fra os alle – Bodil og Erik, Holte

Se rejsebeskrivelser fra andre gæster