Familierejse til Bali og Gili øerne – juli 2023

Udtalelse fra kunde

Henrik

Familierejse til Bali og Gili øerne – juli 2023

I juli måned 2023 var vi på familietur til Bali og Gili Air. Vores familie består af 3 børn i alderen 10, 14 og 16, samt os to forældre. Vi startede vores rundrejse i Ubud, hvor vi boede på Rama Phala, som var et rigtig fint resort med hyggelige bungalows. Ubud er en lidt hektisk by, hvor man lige skal vænne sig til den balinesiske trafik og scootere, der kører ud og ind overalt. Men det er også centrum for mange gode oplevelsesmuligheder.

Vi brugte en dag på et madlavnings kursus, som var en rigtig sjov og spændende familie aktivitet. Derudover flere ture rundt i byen med besøg i Monkey Forrest og Campuhan Ridge Walk. Vi brugte også en dag på at se solopgangen på Mount Batur. Vi blev hentet på hotellet midt om natten og gik i mørket op af vulkanen for at se den smukke solopgang. Det var en fantastisk oplevelse. Selve gåturen op tog knap 2 timer, men det gik fint selv for en på ti år.

Efter Ubud, hvor vi tilbragte 5 overnatninger, gik turen til Pemuteran. Transporten derop var med vores egen guide og chauffør, som i øvrigt fulgte os på langt de fleste transporter/ture. Det gav et godt fundament for at lære hinanden lidt at kende og gav anledning til mange snakke om Balis kultur, religion og natur. Undervejs derop stoppede vi ved flere seværdigheder, så som rismarker, vandfald og flotte templer. En super god måde at kombinere et transportstykke med en udflugtstur. Vores guide var meget vidende, og formidlede på en interessant måde hans viden omkring Bali og de steder vi besøgte.

I Pemuteran boede vi på Taman Sari Resort, som er et helt fantastisk resort helt ned til vandkanten. Smukke bungalows beliggende i en virkelig smuk og velplejet park, og et af de hyggeligste strandmiljøer vi nogensinde har besøgt med restaurant, bar og pools på stranden. Vi oplevede fantastiske imødekommende mennesker og livemusik flere aftner på stranden. Vi var på en enkelt halvdags-snorkle tur til vandet omkring Menjangan Island. Det var en stor oplevelse med flotte koralrev, farverige fisk og heldigvis også flere store havskildpadder, som vi kunne snorkle sammen med.

Herefter gik turen videre imod Gili Air med et enkelt stop i Sanur. Igen her blev transporten tværs over øen kombineret med forskellige spændende stop undervejs. Bl.a. en perlefarm, et buddhistisk kloster samt varme kilder, hvor vi kunne bade og til slut solnedgang over Tanah Lot templet. En lang men spændende dag.

Desværre blev opholdet i Sanur forlænget et par dage, pga. dårlige vejrforhold for færgerne, der skulle sejle os til Gili. Men i sådan en situation bliver man virkelig glad for at have valgt et rejseselskab med lokalt kontor, som lynhurtigt fik arrangeret justeringer af hotelbookinger og transport, så vi fik et par gode dage i Sanur inden turen gik til Gili Air. En fleksibilitet og service som var helt enestående.

Vi havde 4 fantastiske dage på Gili Air, hvor vi boede på Gili Air Lagoon. Et relativt lille resort med 17 bungalows, men igen super venlige ansatte og en ret hyggelig opbygning, hvor hver bungalow nærmest er bygget ud i en stor rund, pool som udgør en stor cirkel. Snorklingen på Gili er super nem. Der er adgang til flotte koralrev fra stranden mange steder, og det er nemt at booke ture, hvis man gerne vil besøge flere snorklesteder omkring de 3 Gili øer. Derudover brugte vi en hel dag på at prøve kræfter med Scuba Diving. En kæmpe oplevelse for os alle. Både snorkling og dykning byder på mange flotte fisk og mange havskildpadder.

Sidste stop var i Sanur igen på Segara Village, som klart er i topkategorien af resorts på Bali. En fed måde at slutte en fantastisk rundtur af.

Vi kan varmt anbefale at rejse med Travel2Bali, som hele vejen igennem har været en god sparringspartner, og når der pludselig opstår behov for justeringer, så viser de også deres værd og servicevillighed. En tryg måde at rejse på som familie, hvor man ikke behøver bekymre sig om logistikken eller det praktiske, men hvor der omvendt stadig er mulighed for at skræddersy sin ferie og selv booke ture og oplevelser efterhånden, som man kommer frem.

Venlig hilsen Henrik

Se rejsebeskrivelser fra andre gæster