Amed-Tulamben og hoteller

Amed & Tulamben – dykning og strand: Amed og Tulamben ligger nord på Balis østlige næse, i regionen Karangasem og på den østlige side af Balis hellige og højeste bjerg Mount Agung. Områderne er forholdsvis nye turistområder, og indbyggerne lever fortrinsvis af fiskeri, salt produktion og turisme. Tempoet her er langsomt, kyststrækningerne er dejlige og landskabet er fantastisk. Et perfekt sted at slappe af eller dykke.

Her er også mulighed for at leje en af de traditionelle outrigger både (lokale fiskerbåde), og se om man er heldig at få en makrel, barracuda eller tun på krogen. Der er også mulighed for at nyde en traditionel massage direkte på stranden.

Tulamben er en lille fiskerby, ca. 30 km. nord for Amed, og er blandt de mest populære dykkersteder på Bali, bl.a. grundet vraget af USS Liberty, et amerikansk transport skib som blev torpederet af en japansk ubåd i 1942. Vraget ligger lige ud for kysten, og er dækket af bløde koraller og hjemsted for mange revfisk.

Besøg også de hyggelige landsbyer og de mange templer som pryder området. Tæt på Amed og Tulamben ligger Amlapura, den tidligere “hovedstad” i regionen, der var tæt ved at blive udslettet af Agungs vulkanudbrud i 1963 samt vandpaladset tæt ved Tirta Gangga. Begge fredfyldte og smukke byer, hvor I hurtigt får brugt et par timer.

Et andet område som absolut også er en vandretur værd, er området omkring det majestætiske Besakih tempel, der også kaldes for moder templet, fordi komplekset rummer helligdomme for alle hinduistiske balinesere.

Besakih ligger i 1.000 meters højde for foden af Gunung Agung vulkanen. Templet er Balis absolut helligste sted, og her opleves ofte store optog med flere hundrede balinesere i farverige sharoner bærende på offergaver.